10/01/2013

Kerknet – Antwerpen in 2014 gaststad voor vredesontmoeting Sant’Egidio

De 28ste internationale interreligieuze vredesontmoeting met meer dan 300 leiders van de wereldreligies en uit de wereld van de cultuur en de politiek heeft in 2014 in Antwerpen plaats. Dat heeft Andrea Riccardi, de stichter van Sant'Egidio, zonet bekend gemaakt op een persconferentie in Rome. De interreligieuze ontmoeting ‘De moed van de hoop. Religies en culturen in dialoog’ eindigt vanavond met een gemeenschappelijke oproep en een slotceremonie op het Capitool in Rome.

De interreligieuze vredesontmoeting van 2014 in Antwerpen wordt georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio, in nauwe samenwerking met het bisdom Antwerpen en de stedelijke en andere overheden. De keuze viel op de Belgische stad Antwerpen wegens de honderdste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog, het uitgesproken multiculturele en multireligieuze karakter van de metropool en de aanwezigheid van een dynamische gemeenschap van Sant’Egidio, die al meer dan een kwarteeuw investeert in het interculturele samenleven in de stad.

Paus Joannes Paulus II organiseerde op 27 oktober 1986 in Assisi een historische ontmoeting tussen leiders van de wereldgodsdiensten. Sindsdien organiseert de Gemeenschap van Sant’Egidio jaarlijks een bijeenkomst ‘in de geest van Assisi’.