Gazet van Antwerpen 12/26/2013

Gazet van Antwerpen – Christenen en moslims zorgen voor kerstmaal voor wie het moeilijk heeft


Op verschillende plaatsen in Antwerpen kregen honderden daklozen en minderbedeelden een gratis kerstmaaltijd. Ook vanuit de moslimgemeenschap was er solidariteit met de armen.

De Sant'Egidio-gemeenschap organiseerde ook dit jaar een kerstmaal voor daklozen en minderbedeelden in de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Zowat vijfhonderd mensen, sommigen van ver buiten Antwerpen, konden er genieten van livemuziek en een uitstekend driegangenmenu van Kamiano. OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Liesbeth Homans (N-VA) hielp de hele avond met opdienen. Zij was uitgenodigd om mee aan tafel te zitten, maar vond naar eigen zeggen veel meer voldoening in een handje toesteken.

Moslimgemeenschap

En nog meer solidariteit op kerstavond: vrijwilligersorganisatie Al- Ikram organiseerde in centrum De Wijk een eetmaal met schapenvlees en groenten voor zowat zeshonderd minderbedeelden uit Antwerpen- Noord, met steun van voetbalclub Antwerp Piranhas en jongerenorganisatie The Arrivalists. Moslims en niet-moslims lieten het zich smaken en waren bijzonder opgezet met het bezoek van filmster Matthias Schoenaerts.
WD