Ambassadeur Irak bezoekt Sant’Egidio

Op vrijdag 3 februari 2017 vond in Antwerpen een ontmoeting plaats tussen de Gemeenschap van Sant’Egidio en de Ambassadeur van Irak Jawad bin Kadhim Al-Chlaihawi. Het bezoek van de Ambassadeur kwam er naar aanleiding van het werkbezoek van het Iraakse Oppercomité voor Nationale verzoening afgelopen november.

Vorig jaar tekende Sant’Egidio een samenwerkingsakkoord met het Iraaks Comité voor Nationale verzoening. Het comité bestaat uit politieke en religieuze leiders van de verschillende strekkingen in Irak die lijnen willen uitzetten voor het vredevol samenleven tussen de verschillende religieuze en ethnische groepen van het land, na het conflict. Vanuit haar expertise inzake conflictbemiddeling en interreligieuze dialoog staat Sant’Egidio het comité bij in die belangrijke taak. In november kwam een delegatie van dit comité naar België voor een driedaags werkbezoek, waaronder een ontmoeting met minister Reynders en een conferentie in het Europees Parlement.

De Ambassadeur drukte tijdens zijn bezoek in Antwerpen zijn dankbaarheid uit voor de hulp van Sant’Egidio voor verzoening en vrede in Irak. En deed voorstellen voor verdere samenwerking.

Foto: