Dankviering met aartsbisschop De Kesel voor 48 jaar Sant’Egidio

In de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk in het centrum van Brussel ging Mgr Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, een feestelijke viering voor ter gelegenheid van de 48ste verjaardag van de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Sant’Egidio ontstond in Rome in 1968, is tegenwoordig actief in honderden grootsteden van meer dan zeventig landen, en is ook in de Belgische en Europese hoofdstad Brussel stevig verankerd.

In zijn homilie wees de aartsbisschop erop hoe het evangelie christenen uitnodigt om “Licht van de wereld, en Zout der aarde te zijn”, om zo ook in duistere tijden de hoop op een betere toekomst te vertegenwoordigen. Hij dankte de Gemeenschap van Sant’Egidio voor wat ze doet en betekende in Brussel, vooral voor de armsten en het samenleven.

In haar dankwoord wees Hilde Kieboom, vice-voorzitter van Sant’Egidio, erop hoezeer Brussel een moeilijke tijd doormaakte, wat voor Sant’Egidio een extra uitdaging is om werk te maken van dialoog met velen en in het bijzonder de jongere generaties aan te spreken.

 Tekst:

Dankwoord Hilde Kieboom

 

Foto’s: