Zomer in solidariteit 2017

De Gemeenschap van Sant’Egidio organiseerde ook tijdens de zomervakantie tal van activiteiten en vakanties met kinderen, jongeren, ouderen, nieuwkomers en mensen met een beperking. 

- Van 1 tot 5 juli ging een groep jongeren van de ‘Friends’ (12-15 jarigen) van de wijken Antwerpen-Centrum en Antwerpen-Noord naar Waimes bij Luik. 

- Van 1 tot 5 juli organiseerden jongeren een vakantie voor de kinderen van de ‘School van Vrede’ uit de wijk Hoboken. Ze trokken naar Wijgmaal bij Leuven.

- Van 1 tot 5 juli organiseerden jongeren een vakantie voor de kinderen van de ‘School van Vrede’ uit de wijk Antwerpen-Noord. Ze trokken naar Somme-Leuze bij Namen.

- Van 1 tot 5 juli organiseerden vrijwilligers een vakantie met de ouderen van Merksem in De Haan.

- Van 6 tot 10 juli ging een groep jongeren van de ‘Friends’ (12-15 jarigen) van de wijken Merksem, Hoboken en Linkeroever naar Waimes bij Luik.

- Van 6 tot 10 juli organiseerden jongeren een vakantie voor de kinderen van de ‘School van Vrede’ uit de wijk Merksem. Ze trokken naar Wijgmaal bij Leuven.

- Van 6 tot 10 juli organiseerden jongeren een vakantie voor de kinderen van de ‘School van Vrede’ uit de wijk Linkeroever. Ze trokken naar Somme-Leuze bij Namen.

- Van 6 tot 10 juli organiseerden vrijwilligers een vakantie met de ouderen van Antwerpen-Centrum, Berchem en Hoboken in de Haan.

- Van 7 tot 14 juli vond de vakantie plaats van de ‘Amici’ van Merksem en Hoboken in Diksmuide. Vrijwilligers en mensen met een beperking gaan samen op reis.

- Van 10 tot 14 juli organiseerden vrijwilligers een vakantie met de ouderen van Antwerpen-Noord in Ciney.

- Op 21 juli gingen de ‘Volkeren van Vrede’ (nieuwkomers van verschillende culturen en overtuigingen) op culturele uitstap naar Brugge.

- Van 24 tot 28 augustus gaan jongeren uit heel Europa voor een jongerenontmoeting naar Barcelona