Jongeren voor Vrede

Ben jij ook tussen 16 en 25 jaar en wil je mee bouwen aan een betere wereld? Dan is Jongeren voor Vrede echt iets voor jou. Inzet voor de armen, strijden tegen racisme, opkomen voor de zwakken en bouwen aan de vrede zijn enkele ingrediënten van deze groep.

Elke ‘Jongeren voor Vrede’ zet zich in voor één van de werkingen van Sant’Egidio in de verschillende wijken van Antwerpen. Regelmatig komen ze dan ook samen in de Lombardenstraat 28 om hierover na te denken. Zin om samen met leeftijdsgenoten vrijwilligerswerk te doen? Stel je vraag en wij houden je op de hoogte.

Filmpjes:

  • Jongeren voor Vrede

  • Hugs for Peace

 

Jongeren en Ouderen

Elke week gaan leuke groepen jongeren op bezoek in verschillende rusthuizen en dienstencentra in Antwerpen. Ze bezoeken de meest eenzame bejaarden en gaan bij vele kamers langs om een praatje te maken en vriendschap te sluiten. Zo toveren ze op een mum van tijd een lach op ieders gelaat. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor jong en oud. De Jongeren voor Vrede zijn altijd op zoek naar sympathieke jongeren die een beetje tijd willen geven om samen met nog meer ouderen vriendschap te kunnen sluiten!

  • Antwerpen-Centrum: Elke zondag van 14u tot 16u in het Woon- en Zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen
  • Berchem: Elke zaterdag van 14u tot 16u in RVT Sint-Anna
  • Stuivenberg: Elke zaterdag van 15u tot 17u in Dienstencentrum Den Drossaert

 Wil ook jij graag eens mee op bezoek? Laat het ons hier weten.

 Filmpjes:

  •  Zoeken naar wat ons verenigt

  •  Jongeren verrassen eenzame bejaarde

 

Jongeren en Kinderen

In de School van Vrede helpen de Jongeren voor Vrede kansarme kinderen met huiswerkbegeleiding en leren ze de kinderen om met elkaar samen te leven (vredeseducatie, sport en spel, creatieve talentontwikkeling,…). Wil je meer info over de School van Vrede? Klik dan hier 

Filmpjes:

  • School van Vrede

  • Lena en de Roma

 

Jongeren en Amici

De Jongeren voor Vrede zetten zich wekelijks in voor mensen met een beperking. Met de beweging ‘De Amici’ (Italiaans voor vrienden) willen ze de talenten en de gaven van deze mensen optimaal ontwikkelen. Kunst, muziek en vriendschap zijn de communicatiemiddelen om een boodschap van vrede, gelijkheid, liefde en rechtvaardigheid uit te dragen. Iedereen kan daarbij helpen.

Afspraak: Elke zondag van 14u tot 16u30 in de Lombardenstraat 28, 2000 Antwerpen

Wil jij je ook inzetten voor de Amici? Schrijf je dan hier in! 

Filmpje:

  • Amici op vakantie in Rome

 

Flyer jongeren voor vrede

Jongeren Voor Vrede Jongeren Voor Vrede