Kerstfeest met asielzoekers in Lint

Datum: 24 december 2022

Tijd: 12:00u

Van harte welkom om op zaterdag 24 december 2022 mee geschenken en een groet met goede wensen voor vrede uit te delen in het Opvangcentrum voor Asielzoekers van het Rode Kruis in Lint. We willen een feestelijke groet brengen aan de bewoners, en zijn daarom ook op zoek naar mensen die met hun eigen muziekinstrument voor passende achtergrond muziek willen zorgen. Ideaal vormen we een ad-hoc kwartet of zo …

 

Er verblijven in het opvangcentrum een 150-tal mensen, zowel alleenstaanden als families. Ze zijn afkomstig van over heel de wereld. Ondanks de verschillen in afkomst, cultuur en overtuiging is er één ding dat hen bindt: ze zijn allen op zoek naar een beter en veilig leven voor zichzelf en hun kinderen. Alle bewoners van het opvangcentrum hebben asiel aangevraagd in België, maar weten nog niet of ze hier mogen blijven en een nieuwe toekomst kunnen opbouwen.

 

Om mee te helpen op dit feest houdt u zich best vrij van 12u tot 16u.

 

De ervaring van de vorige jaren leert ons dat uw aanwezigheid op de voorbereidende vergadering op donderdag 15 december om 19u30 noodzakelijk is om er een vlekkeloos en onvergetelijk kerstfeest van te maken. Alle praktische inlichtingen over dit feest en over de taak die daar van u wordt verwacht, komen in de voorbereidende vergadering aan bod. We verwachten u in het huis van Sant’Egidio in de Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen.

 

Voor verdere inlichtingen over dit feest mag u contact opnemen met Maarten van Zanten op het mailadres maarten.vanzanten@santegidio.be

 

We geven nog graag mee dat in de Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen op zaterdag 24 december 2022 om 17u een kerstwake met Sant’Egidio doorgaat, alsook op zondag 25 december 2022 een kerstviering, eveneens om 17u. Hartelijk welkom!

Rode Kruis Opvangcentrum voor Asielzoekers, Kapelstraat, Lint, Belgium