24 april 2024 – Eliane Maes – Winnares publieksprijs Junia 2024

24 april 2024 - Eliane Maes - Winnares publieksprijs Junia 2024

Eliane Maes (31) van Sant’Egidio heeft de Junia-publieksprijs 2024 gewonnen. Zij zet zich van jongsafaan in voor kwetsbare mensen in het kader van Sant’Egidio. Sinds een half jaar werkt ze ook professioneel voor het project van de Humanitaire Corridors.

De Junia-prijs is vernoemd naar de vrouw naar wie Paulus verwijst in de brief aan de Romeinen. Heel wat theologen vroeger en nu zien in Junia een vrouwelijke apostel. Dit jaar werden jonge vrouwen tot en met 35 jaar in de kijker gesteld, die hun geloof uitdragen in hun dagelijkse leven. 

Het weekblad Tertio publiceerde gisteren een getuigenis van Eliane. Ze vertelt in het interview over de humanitaire corridors, waarmee kwetsbare vluchtelingen veilig en legaal naar ons land kunnen reizen en hier een nieuwe toekomst opbouwen.

 

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.