5 mei 2024 – Bezoek delegatie priesters uit China

5 mei 2024 - Bezoek delegatie priesters uit China

Op zondag 5 mei ontving Sant’Egidio in Antwerpen een groep priesters uit China die in Leuven een programma van vorming en culturele uitwisseling volgen bij de Verbiest stichting, die sinds jaren een vriendschappelijke band onderhoudt met de gemeenschap.

De groep bezocht de gemeenschap om de werkingen van vriendschap met de armen te zien en om te horen over het vredeswerk van Sant’Egidio. Na de ontmoeting en uitwisseling heeft de groep priesters geconcelebreerd in de liturgie in de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Op deze zondag vierden de orthodoxe christenen ook het paasfeest. Voor deze gelegenheid waren vele Oekraïnse vrienden die in Antwerpen verblijven, aanwezig in de feestelijke liturgie.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.