51ste verjaardag Sant’Egidio

Op zondag 5 mei vierde Sant’Egidio haar verjaardag met een feestelijke dankviering in een volle Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

De viering werd voorgegaan door de Iraakse Kardinaal Louis Sako, Patriarch van de Chaldese Kerk, in concelebratie met de bisschoppen Johan Bonny en Jean-Pierre Delville en tal van priesters.

Lees hier de homilie van Kardinaal Sako en het dankwoord van voorzitter van Sant’Egidio Hilde Kieboom.

Ook andere christelijke kerken waren ruim vertegenwoordigd: Metropoliet Athenagoras van het oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel en Aartsbisschop Simon van de Russisch-orthodoxe kerk gaven mee de slot zegen.

De viering werd afgesloten met enkele korte toespraken van voorzitter Hilde Kieboom, Antwerps schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws en Vicepremier Kris Peeters.

Aansluitend vond in het huis van Sant’Egidio een receptie plaats met sympathisanten, ouderen, jongeren, kinderen, mensen met een beperking en nieuwkomers.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen