51ste verjaardag Sant’Egidio

Op zondag 5 mei vierde Sant’Egidio haar verjaardag met een feestelijke dankviering in een volle Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

De viering werd voorgegaan door de Iraakse Kardinaal Louis Sako, Patriarch van de Chaldese Kerk, in concelebratie met de bisschoppen Johan Bonny en Jean-Pierre Delville en tal van priesters.

Lees hier de homilie van Kardinaal Sako en het dankwoord van voorzitter van Sant’Egidio Hilde Kieboom.

Ook andere christelijke kerken waren ruim vertegenwoordigd: Metropoliet Athenagoras van het oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel en Aartsbisschop Simon van de Russisch-orthodoxe kerk gaven mee de slot zegen.

De viering werd afgesloten met enkele korte toespraken van voorzitter Hilde Kieboom, Antwerps schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws en Vicepremier Kris Peeters.

Aansluitend vond in het huis van Sant’Egidio een receptie plaats met sympathisanten, ouderen, jongeren, kinderen, mensen met een beperking en nieuwkomers.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]