51ste verjaardag Sant’Egidio

Op zondag 5 mei vierde Sant’Egidio haar verjaardag met een feestelijke dankviering in een volle Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

De viering werd voorgegaan door de Iraakse Kardinaal Louis Sako, Patriarch van de Chaldese Kerk, in concelebratie met de bisschoppen Johan Bonny en Jean-Pierre Delville en tal van priesters.

Lees hier de homilie van Kardinaal Sako en het dankwoord van voorzitter van Sant’Egidio Hilde Kieboom.

Ook andere christelijke kerken waren ruim vertegenwoordigd: Metropoliet Athenagoras van het oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel en Aartsbisschop Simon van de Russisch-orthodoxe kerk gaven mee de slot zegen.

De viering werd afgesloten met enkele korte toespraken van voorzitter Hilde Kieboom, Antwerps schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws en Vicepremier Kris Peeters.

Aansluitend vond in het huis van Sant’Egidio een receptie plaats met sympathisanten, ouderen, jongeren, kinderen, mensen met een beperking en nieuwkomers.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]