53ste verjaardag

Afgelopen weekend vierde Sant’Egidio feest voor de 53ste verjaardag van haar ontstaan. Op 7 februari 1968 vond de eerste bijeenkomst plaats van Andrea Riccardi met enkele vrienden, waaruit Sant’Egidio gegroeid is.

Door de pandemie verliep het feest anders  dan anders, vooral online.

In Rome ging kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, de dankviering voor in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere.

Herbekijk hier de dankviering.

Lees hier de slotgroet van Marco Impagliazzo, President van Sant’Egidio.

Bij deze gelegenheid dankt Sant’Egidio alle vrijwilligers en sympathisanten voor hun steun. We hopen dit verjaardagsfeest later dit jaar ook in België te kunnen vieren, wanneer de situatie het toelaat.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]