53ste verjaardag

Afgelopen weekend vierde Sant’Egidio feest voor de 53ste verjaardag van haar ontstaan. Op 7 februari 1968 vond de eerste bijeenkomst plaats van Andrea Riccardi met enkele vrienden, waaruit Sant’Egidio gegroeid is.

Door de pandemie verliep het feest anders  dan anders, vooral online.

In Rome ging kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, de dankviering voor in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere.

Herbekijk hier de dankviering.

Lees hier de slotgroet van Marco Impagliazzo, President van Sant’Egidio.

Bij deze gelegenheid dankt Sant’Egidio alle vrijwilligers en sympathisanten voor hun steun. We hopen dit verjaardagsfeest later dit jaar ook in België te kunnen vieren, wanneer de situatie het toelaat.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]