53ste verjaardag

Afgelopen weekend vierde Sant’Egidio feest voor de 53ste verjaardag van haar ontstaan. Op 7 februari 1968 vond de eerste bijeenkomst plaats van Andrea Riccardi met enkele vrienden, waaruit Sant’Egidio gegroeid is.

Door de pandemie verliep het feest anders  dan anders, vooral online.

In Rome ging kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, de dankviering voor in de Basiliek van Santa Maria in Trastevere.

Herbekijk hier de dankviering.

Lees hier de slotgroet van Marco Impagliazzo, President van Sant’Egidio.

Bij deze gelegenheid dankt Sant’Egidio alle vrijwilligers en sympathisanten voor hun steun. We hopen dit verjaardagsfeest later dit jaar ook in België te kunnen vieren, wanneer de situatie het toelaat.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]