Dankviering 56e Verjaardag Sant’Egidio in Luik

Verjaardag Sant'Egidio in Luik

Op zondag 21 april 2024 ging Mgr. Jean-Pierre Delville voor in een dankviering ter gelegenheid van de 56e verjaardag van de oprichting van de Sant’Egidio in Rome. De viering vond plaats in de Collégiale Saint-Barthélemy in Luik.

In zijn homilie zei Mgr. Delville: “Jezus zegt ons: ‘ Ik ben de goede herder ’. Net zoals hij een goede herder is, zijn wij allen geroepen om goede herders te zijn […]. Het is een roeping die elk lid van Sant’Egidio in praktijk probeert te brengen door herder te zijn […]: voor de jongsten, voor kinderen, of voor ouderen en zieken, of voor hen die in nood en armoede leven “.  De homilie van Mgr. Delville kan u hier in het Frans herlezen

Hij herinnerde ook aan het verhaal van Floribert Bwana Chui, een douanebeambte en lid van Sant’Egidio’s School voor de Vrede in Goma, in de Democratische Republiek Congo, die werd vermoord omdat hij weigerde zich om te kopen voor een lading bedorven rijst. Hij was een “goede herder” die wilde dat geen van zijn schapen verloren ging.

De samenkomst was een beeld van het volk van God, een familie bijeen met jong en oud, waaronder een delegatie van Leve de Ouderen! uit Antwerpen, mensen van alle nationaliteiten, culturen en sociale achtergronden.

Dankviering 56e Verjaardag van Sant’Egidio in Brussel

Op zondag 28 april aanstaande om 11 uur viert Sant’Egidio zijn 56-jarig bestaan in Brussel, met een dankviering in de OLV-ter-Rijkeklarenkerk, voorgegaan door Mgr Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Aansluitend vindt symbolisch de ‘eerstesteenlegging” plaats voor de restauratie van de Rijkeklarensite, een ambitieus project dat Sant’Egidio de komende jaren wil realiseren.

Nadien biedt Sant’Egidio haar sympathisanten een receptie aan. Geïnteresseerde lezers van Sant’Egidiopost, gelieve u per kerende aan te melden op info@santegidio.be

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.