56° verjaardag Gemeenschap van Sant’Egidio

56ste-verjaardag-santegidio

Met een dankviering in een volle Antwerpse OLV-kathedraal, vierde de Gemeenschap van Sant’Egidio op zondag, 14 april, de 56ste verjaardag van haar ontstaan in Rome. Kardinaal Jean-Claude Hollerich sj, aartsbisschop van Luxemburg, ging samen met Antwerps bisschop Johan Bonny en de bisschop van Luik, Jean-Pierre Delville, de viering voor. In zijn homilie sprak de kardinaal over de zending die de verrezen Christus aan de leerlingen gaf. “Maar ik spreek, en jullie doen”, zei hij tot slot.

Onder de vele sympathisanten die kwamen meevieren ook Minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden.

Deze maand viert Sant’Egidio in België nog zijn 56ste verjaardag van zijn stichting:
– In Luik, op zondag, 21 april om 11u, met een dankviering in de Collégiale Saint-Barthélemy, voorgegaan door de bisschop van Luik, Mgr Jean-Pierre Delville.
– In Brussel op zondag 28 april om 11u met een dankviering in de OLV-ter-Rijkeklarenkerk, voorgegaan door Mgr Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Bekijk hieronder enkele beelden van de verjaardagsviering te Antwerpen.

Berichtgeving in de media:
– Kerknet: “56 jaar Sant’Egidio: geen geloof zonder ‘aanraking’ van de armen”

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.