Altaarwijding OLV ter Rijkeklaren

Op zondag 5 maart 2023 vond een feestelijke viering plaats in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk in Brussel, ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van Sant’Egidio.

De viering werd voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in aanwezigheid van Mgr Franco Coppola, apostolisch nuntius.

Tijdens de viering wijdde de kardinaal het nieuwe altaar, met chrisma en wierook. Het houten altaar, met ingelegde altaarsteen, werd in 1973 gemaakt. Het werd in bruikleen gegeven door de kerkfabriek van de Sint-Laurentiuskerk van Veltem Beisem, in Vlaams-Brabant, die onlangs aan de eredienst werd onttrokken.

De komende jaren zal Sant’Egidio de restauratie van de OLV ter Rijkeklarenkerk voltooien. Bovendien wil de gemeenschap de hele site herbouwen, om van hieruit haar liturgische, diaconale, missionaire en pastorale project in de hoofdstad verder vorm te geven.

Herlees hier de homilie van kardinaal Jozef De Kesel.

Galerie

Agenda

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]

10 september 2023

De jaarlijkse interreligieuze vredesbijeenkomst van Sant’Egidio vindt dit jaar plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn, van 10 tot 12 september 2023. Het programma wordt later bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden bij info@santegidio.be Voor meer informatie over deze jaarlijkse bijeenkomst kan u terecht op onze pagina over Vrede of neem een kijkje op de […]