Altaarwijding OLV ter Rijkeklaren

Op zondag 5 maart 2023 vond een feestelijke viering plaats in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk in Brussel, ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van Sant’Egidio.

De viering werd voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in aanwezigheid van Mgr Franco Coppola, apostolisch nuntius.

Tijdens de viering wijdde de kardinaal het nieuwe altaar, met chrisma en wierook. Het houten altaar, met ingelegde altaarsteen, werd in 1973 gemaakt. Het werd in bruikleen gegeven door de kerkfabriek van de Sint-Laurentiuskerk van Veltem Beisem, in Vlaams-Brabant, die onlangs aan de eredienst werd onttrokken.

De komende jaren zal Sant’Egidio de restauratie van de OLV ter Rijkeklarenkerk voltooien. Bovendien wil de gemeenschap de hele site herbouwen, om van hieruit haar liturgische, diaconale, missionaire en pastorale project in de hoofdstad verder vorm te geven.

Herlees hier de homilie van kardinaal Jozef De Kesel.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen