Altaarwijding OLV ter Rijkeklaren

Op zondag 5 maart 2023 vond een feestelijke viering plaats in de Onze-Lieve-Vrouw ter Rijkeklarenkerk in Brussel, ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van Sant’Egidio.

De viering werd voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in aanwezigheid van Mgr Franco Coppola, apostolisch nuntius.

Tijdens de viering wijdde de kardinaal het nieuwe altaar, met chrisma en wierook. Het houten altaar, met ingelegde altaarsteen, werd in 1973 gemaakt. Het werd in bruikleen gegeven door de kerkfabriek van de Sint-Laurentiuskerk van Veltem Beisem, in Vlaams-Brabant, die onlangs aan de eredienst werd onttrokken.

De komende jaren zal Sant’Egidio de restauratie van de OLV ter Rijkeklarenkerk voltooien. Bovendien wil de gemeenschap de hele site herbouwen, om van hieruit haar liturgische, diaconale, missionaire en pastorale project in de hoofdstad verder vorm te geven.

Herlees hier de homilie van kardinaal Jozef De Kesel.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]