Armeens concert

Op maandag 9 december om 20u vindt er in de Sint-Carolus Borromeuskerk (Conscienceplein, Antwerpen) een concert plaats van een Armeense koor van diakens ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de geboorte van priester Komitas, bekende componist en vader van Armeense volksmuziek. Door dit concert mee te steunen, toont Sant’Egidio haar vriendschap voor het Armeense volk. Dat beleeft, een goede eeuw na de genocide, in het bijzonder in Syrië opnieuw moeilijke tijden. Deze week werden nog twee Armeens katholieke priesters, vader en zoon, door IS in Syrië vermoord. Sant’Egidio gedenkt deze martelaren in haar gebed en drukt haar solidariteit met de Armeniërs uit.

Klik hier voor meer info.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.