Armeens concert

Op maandag 9 december om 20u vindt er in de Sint-Carolus Borromeuskerk (Conscienceplein, Antwerpen) een concert plaats van een Armeense koor van diakens ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de geboorte van priester Komitas, bekende componist en vader van Armeense volksmuziek. Door dit concert mee te steunen, toont Sant’Egidio haar vriendschap voor het Armeense volk. Dat beleeft, een goede eeuw na de genocide, in het bijzonder in Syrië opnieuw moeilijke tijden. Deze week werden nog twee Armeens katholieke priesters, vader en zoon, door IS in Syrië vermoord. Sant’Egidio gedenkt deze martelaren in haar gebed en drukt haar solidariteit met de Armeniërs uit.

Klik hier voor meer info.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]