Artikel De Standaard: Wat als je kerst niet met familie viert? Samenzijn kan ook met anderen.

Sant'Egidio - Kerstmis - Leuven

Elk jaar bezorgt Sant’Egidio zij die doorgaans vergeten worden een onvergetelijke Kerst. De gemeenschap doet dat al jarenlang in meer dan zeventig landen. Ook in ons land werden de voorbije weken dankzij de hulp van gulle gevers en talloze vrijwilligers cadeautjes ingezameld en ingepakt. De tafels werden feestelijk gedekt, driegangenmenu’s samengesteld, persoonlijke uitnodigingen uitgedeeld, etc. En zo is het wonder van de moderne broodvermenigvuldiging weer geschied.
Dit jaar zal Sant’Egidio Kerst brengen tot bij 3.500 kwetsbaren met verschillende kerstfeesten in de grote steden en de wijken, bij Kamiano, in kerken, woonzorgcentra en in de gevangenis.

Lees vandaag het artikel in De Standaard met de getuigenis van kerstvrijwilliger An: “De tijd die vrijkwam op kerstdag zagen An en haar gezin als extra time die ze op een betekenisvolle manier wilden besteden. Ze begonnen te helpen tijdens de kerstfeesten van de armoedeorganisatie Poverello, in de kerk in Zaventem (waar buurtbewoners samen vierden) of met de gemeenschap Sant’Egidio in een woonzorgcentrum in Leuven. “Dit jaar ga ik met mijn man en een van mijn dochters op kerstdag naar het woonzorgcentrum”, zegt ze. “Jong en oud lopen er door elkaar. Er komen vluchtelingen helpen, buitenlandse studenten, gezinnen met jonge kinderen … Elke vrijwilliger krijgt een verdieping toegewezen en besteedt zorg aan een tweetal mensen tijdens het feestmaal.” Dat is in de eerste plaats een cadeau aan jezelf. “Je kruist de blikken van mensen in wier verhalen je je herkent en leert het opbod rond kerst en Nieuwjaar te relativeren. Elk jaar komen we verwarmd thuis.”

Galerie

Agenda

26 augustus 2024

Van 27 tot 29 augustus organiseert Youth for Peace “Global Friendship” in Berlijn. Ben je tussen 15 en 25 jaar? Neem dan deel aan deze internationale ontmoeting in Berlijn voor een onvergetelijke ervaring! Ontmoet jongeren uit meer dan 20 Europese landen en deel je ideeën over vrede, duurzaam leven en solidariteit. Vanuit België reizen de […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]