Paus Franciscus ontmoet vluchtelingen in audiëntie – 18 maart 2023

Paus Franciscus heeft op zaterdag 18 maart in audiëntie de vluchtelingen ontvangen die zijn aangekomen met de humanitaire corridors, samen met de gezinnen, groepen en verenigingen die zorgen voor hun opvang en integratie. Er zijn nu ongeveer 7.000 migranten uit Afghanistan, Syrië, Irak, Congo, Libië en andere landen die door oorlogen en humanitaire noodsituaties zijn getroffen, die dankzij de humanitaire corridors hun leven niet op het spel hebben hoeven zetten.

Deze gebeurtenis, des te belangrijker omdat het plaatsvindt terwijl we de dramatische beelden van Cutro nog voor ogen hebben, wijst op een humane en menselijke manier om de migratieproblematiek aan te pakken en is een teken van hoop.

U kan de beelden en teksten van de audiëntie terugvinden op de website van Sant’Egidio Internationaal.

Verdere berichtgeving:

Kerknet.be:  Paus: ‘Opvang vluchtelingen wijst weg naar toekomst’ 

Katholiek Nieuwsblad: Paus: Opvang van vluchtelingen ‘is de eerste stap naar vrede’

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen