Beira opnieuw getroffen door orkaan 

Afgelopen weekend werd de stad Beira (Mozambique) opnieuw getroffen door een cycloon, genaamd Eloise, met windsnelheden van 160 km per uur. Er viel bijna twee meter regen op 24u tijd, waardoor de straten blank kwamen te staan en huizen werden verwoest.

Veel slachtoffers hebben hun toevlucht gezocht tot het DREAM-centrum van Sant’Egidio. Gisteren werd aan meer dan 800 mensen voedselhulp verstrekt.

In de kampen van ontheemden van de laatste cycloon Idai zijn tenten en schuilplaatsen volledig verwoest. Ook daar helpt de Sant’Egidio met noodhulp. De huizen die Sant’Egidio bouwde na cycloon Idai hielden gelukkig stand en zijn niet beschadigd.

Uw steun voor de noodhulp is welkom op IBAN: BE65 0013 6134 6496 – BIC: GEBABEBB met vermelding “noodhulp na cycloon Eloise”. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]