Beira opnieuw getroffen door orkaan 

Afgelopen weekend werd de stad Beira (Mozambique) opnieuw getroffen door een cycloon, genaamd Eloise, met windsnelheden van 160 km per uur. Er viel bijna twee meter regen op 24u tijd, waardoor de straten blank kwamen te staan en huizen werden verwoest.

Veel slachtoffers hebben hun toevlucht gezocht tot het DREAM-centrum van Sant’Egidio. Gisteren werd aan meer dan 800 mensen voedselhulp verstrekt.

In de kampen van ontheemden van de laatste cycloon Idai zijn tenten en schuilplaatsen volledig verwoest. Ook daar helpt de Sant’Egidio met noodhulp. De huizen die Sant’Egidio bouwde na cycloon Idai hielden gelukkig stand en zijn niet beschadigd.

Uw steun voor de noodhulp is welkom op IBAN: BE65 0013 6134 6496 – BIC: GEBABEBB met vermelding “noodhulp na cycloon Eloise”. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]