Beira opnieuw getroffen door orkaan 

Afgelopen weekend werd de stad Beira (Mozambique) opnieuw getroffen door een cycloon, genaamd Eloise, met windsnelheden van 160 km per uur. Er viel bijna twee meter regen op 24u tijd, waardoor de straten blank kwamen te staan en huizen werden verwoest.

Veel slachtoffers hebben hun toevlucht gezocht tot het DREAM-centrum van Sant’Egidio. Gisteren werd aan meer dan 800 mensen voedselhulp verstrekt.

In de kampen van ontheemden van de laatste cycloon Idai zijn tenten en schuilplaatsen volledig verwoest. Ook daar helpt de Sant’Egidio met noodhulp. De huizen die Sant’Egidio bouwde na cycloon Idai hielden gelukkig stand en zijn niet beschadigd.

Uw steun voor de noodhulp is welkom op IBAN: BE65 0013 6134 6496 – BIC: GEBABEBB met vermelding “noodhulp na cycloon Eloise”. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]