BIJ HET OVERLIJDEN VAN KARDINAAL DANNEELS

De Gemeenschap van Sant’Egidio wenst haar christelijk medeleven te betuigen aan de familie en de ganse kerkgemeenschap bij het heengaan van kardinaal Godfried Danneels.

Als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en als voorzitter van de bisschoppenconferentie was hij drie decennia lang het gezicht van de katholieke kerk in ons land en een zwaargewicht in de wereldkerk.

Het was een delicate overgangstijd voor kerk en samenleving, waar hij altijd rustig onder bleef en weigerde te dramatiseren, in het geloof dat uiteindelijk alles goed zou komen.

Zijn trefzekere pen maakte van zijn herderlijke brieven echte pareltjes.

Meermaals ging hij de jaarlijkse dankviering van Sant’Egidio voor, waarbij hij steeds bemoedigende woorden in huis had.

Rond een aantal initiatieven werkte Sant’Egidio intensief samen met de kardinaal, zoals toen haar Interreligieuze Vredessamenkomst plaatsvond in Leuven en Brussel in september 1992, of voor het project Allerheiligen 2006 over stadsevangelisatie.

De uitverkiezing van paus Franciscus in 2013 was voor hem een moment van grote vreugde.

Sant’Egidio is hem dankbaar voor al het goede dat hij in zijn pastorale dienstwerk heeft bewerkstelligd.

Requiescat in pace cum sanctis.

14 maart 2019

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.