BIJ HET OVERLIJDEN VAN KARDINAAL DANNEELS

De Gemeenschap van Sant’Egidio wenst haar christelijk medeleven te betuigen aan de familie en de ganse kerkgemeenschap bij het heengaan van kardinaal Godfried Danneels.

Als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en als voorzitter van de bisschoppenconferentie was hij drie decennia lang het gezicht van de katholieke kerk in ons land en een zwaargewicht in de wereldkerk.

Het was een delicate overgangstijd voor kerk en samenleving, waar hij altijd rustig onder bleef en weigerde te dramatiseren, in het geloof dat uiteindelijk alles goed zou komen.

Zijn trefzekere pen maakte van zijn herderlijke brieven echte pareltjes.

Meermaals ging hij de jaarlijkse dankviering van Sant’Egidio voor, waarbij hij steeds bemoedigende woorden in huis had.

Rond een aantal initiatieven werkte Sant’Egidio intensief samen met de kardinaal, zoals toen haar Interreligieuze Vredessamenkomst plaatsvond in Leuven en Brussel in september 1992, of voor het project Allerheiligen 2006 over stadsevangelisatie.

De uitverkiezing van paus Franciscus in 2013 was voor hem een moment van grote vreugde.

Sant’Egidio is hem dankbaar voor al het goede dat hij in zijn pastorale dienstwerk heeft bewerkstelligd.

Requiescat in pace cum sanctis.

14 maart 2019

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]