BIJ HET OVERLIJDEN VAN KARDINAAL DANNEELS

De Gemeenschap van Sant’Egidio wenst haar christelijk medeleven te betuigen aan de familie en de ganse kerkgemeenschap bij het heengaan van kardinaal Godfried Danneels.

Als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en als voorzitter van de bisschoppenconferentie was hij drie decennia lang het gezicht van de katholieke kerk in ons land en een zwaargewicht in de wereldkerk.

Het was een delicate overgangstijd voor kerk en samenleving, waar hij altijd rustig onder bleef en weigerde te dramatiseren, in het geloof dat uiteindelijk alles goed zou komen.

Zijn trefzekere pen maakte van zijn herderlijke brieven echte pareltjes.

Meermaals ging hij de jaarlijkse dankviering van Sant’Egidio voor, waarbij hij steeds bemoedigende woorden in huis had.

Rond een aantal initiatieven werkte Sant’Egidio intensief samen met de kardinaal, zoals toen haar Interreligieuze Vredessamenkomst plaatsvond in Leuven en Brussel in september 1992, of voor het project Allerheiligen 2006 over stadsevangelisatie.

De uitverkiezing van paus Franciscus in 2013 was voor hem een moment van grote vreugde.

Sant’Egidio is hem dankbaar voor al het goede dat hij in zijn pastorale dienstwerk heeft bewerkstelligd.

Requiescat in pace cum sanctis.

14 maart 2019

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]