Christelijk-islamitische dialoogavond over Vasten

Gisteren, 25 maart 2023, organiseerde Sant’Egidio een christelijk-islamitische dialoogontmoeting over Vasten. Tijani Boulaouali, medewerker bij de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen op de afdeling Arabische en islamitische studies aan de KU Leuven, sprak vanuit islamitisch perspectief. Over de christelijke traditie nam Zeger Polhuys, priester van Sant’Egidio het woord.

Tijdens de conferentie werden verschillende onderwerpen aangesneden zoals: Wat betekent vasten in de islamitische en christelijke traditie? Hoe vullen gelovigen het in en wat betekent het voor hun spiritueel leven? Wat betekent vasten in een tijd van overconsumptie, oorlog en onrecht?

Na zonsondergang werd de ontmoeting afgesloten met een broederlijke maaltijd aan voor moslims en christenen.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.