Christelijk-islamitische dialoogavond over Vasten

Gisteren, 25 maart 2023, organiseerde Sant’Egidio een christelijk-islamitische dialoogontmoeting over Vasten. Tijani Boulaouali, medewerker bij de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen op de afdeling Arabische en islamitische studies aan de KU Leuven, sprak vanuit islamitisch perspectief. Over de christelijke traditie nam Zeger Polhuys, priester van Sant’Egidio het woord.

Tijdens de conferentie werden verschillende onderwerpen aangesneden zoals: Wat betekent vasten in de islamitische en christelijke traditie? Hoe vullen gelovigen het in en wat betekent het voor hun spiritueel leven? Wat betekent vasten in een tijd van overconsumptie, oorlog en onrecht?

Na zonsondergang werd de ontmoeting afgesloten met een broederlijke maaltijd aan voor moslims en christenen.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]