Doneer en help kwetsbare kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen

Doneer en help kwetsbare kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen

Ook dit jaar gaan de Scholen van Vrede – een werking van Sant’Egidio – mooie vakanties tegemoet. De Scholen van Vrede verzamelen elke zaterdag kinderen uit kansarme wijken en helpen hen met hun schoolwerk en focussen op vredeseducatie. Samen bouwen ze aan een vreedzame samenleving, ongeacht cultuur, godsdienst of nationaliteit.

Dit jaar gaan de kinderen uit Hoboken, Borgerhout, Merksem en Linkeroever vijf dagen op vakantie naar Nieuwpoort, waar we voor hen allerlei leuke activiteiten en gezonde maaltijden voorzien. We waken erover dat kinderen met verschillende achtergronden en culturen in vrede kunnen samenleven. Het thema is tevens “in vrede willen leven”, we blijven er namelijk van overtuigd dat vrede altijd mogelijk is.

Tabita (28 jaar), die vroeger jaren meeging met de vakanties van de Scholen van Vrede, deelt haar ervaring: “De vakantiemomenten wou ik nooit missen. Die gezellige momenten aan tafel, waar we leuke gesprekken konden voeren en verrast werden met leuke activiteiten en uitstappen. Wat mij altijd zal bijblijven is de vrede voor elkaar, de steun voor en van anderen en de samenhorigheid”.

Uw donatie maakt een directe impact. Het stelt ons in staat om kansarme kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen en hen een kans te geven om te leren, te groeien en te genieten. Elke donatie, groot of klein, maakt een verschil. U vindt het donatie formulier hier.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]