Durf vrede aan – Openingsbijeenkomst

Openingsbijeenkomst 2023

De internationale bijeenkomst ‘Durf vrede aan’, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio in samenwerking met de Katholieke en Evangelische Kerken in Berlijn, ging gisteren van start en zal drie dagen lang worden bijgewoond door de grote wereldreligies, samen met vertegenwoordigers uit de politiek en maatschappij, afkomstig uit meer dan 40 landen over de hele wereld.

Aan de openingsbijeenkomst namen onder andere de president van de Bondsrepubliek Duitsland Frank-Walter Steinmeier, de president van Guinee-Bissau Umaro El Mokhtar Sissoco Embalò, de grootimam van Al-Azhar Ahmed Al-Tayyeb de stichter van Sant’Egidio Andrea Riccardi deel, samen met Jerry Pillay, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, Zsolt Balla, opperrabbijn van Leipzig, Annette Kurschus, voorzitter van de Raad van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) en Georg Bätzing, voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie. 

Voor alle teksten, beelden en video  van de eerste dag kan u terecht op www.santegidio.org

Lees ook het persbericht.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]