Ereteken voor Hilde Kieboom

Brussel, 13 september 2022

Tijdens een plechtigheid op de Italiaanse ambassade in Brussel, heeft ambassadeur Francesco Genuardi een ereteken gegeven aan Hilde Kieboom, verantwoordelijke van Sant’Egidio in België. Ze kreeg de titel van “Cavaliere nell’Ordine della Stella della Repubblica italiana”.

De motivering voor deze erkenning is het werk van Sant’Egidio, dat onder impuls van Hilde Kieboom vanaf 1985 voet aan de grond kreeg in België. “Ze is in staat geweest om de diaconie en de spiritualiteit waaraan onze samenleving zo’n behoefte heeft, vorm te geven, zowel in een persoonlijke als communautaire dimensie. Haar werk heeft ertoe bijgedragen dat Italië en België nader tot elkaar zijn gekomen in de gemeenschappelijke bekommernis om wie lijdt.”

De plechtigheid werd bijgewoond door de Koninklijke Hoogheden prins Laurent en prinses Claire, en een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen