Ereteken voor Hilde Kieboom

Brussel, 13 september 2022

Tijdens een plechtigheid op de Italiaanse ambassade in Brussel, heeft ambassadeur Francesco Genuardi een ereteken gegeven aan Hilde Kieboom, verantwoordelijke van Sant’Egidio in België. Ze kreeg de titel van “Cavaliere nell’Ordine della Stella della Repubblica italiana”.

De motivering voor deze erkenning is het werk van Sant’Egidio, dat onder impuls van Hilde Kieboom vanaf 1985 voet aan de grond kreeg in België. “Ze is in staat geweest om de diaconie en de spiritualiteit waaraan onze samenleving zo’n behoefte heeft, vorm te geven, zowel in een persoonlijke als communautaire dimensie. Haar werk heeft ertoe bijgedragen dat Italië en België nader tot elkaar zijn gekomen in de gemeenschappelijke bekommernis om wie lijdt.”

De plechtigheid werd bijgewoond door de Koninklijke Hoogheden prins Laurent en prinses Claire, en een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.