Ereteken voor Hilde Kieboom

Brussel, 13 september 2022

Tijdens een plechtigheid op de Italiaanse ambassade in Brussel, heeft ambassadeur Francesco Genuardi een ereteken gegeven aan Hilde Kieboom, verantwoordelijke van Sant’Egidio in België. Ze kreeg de titel van “Cavaliere nell’Ordine della Stella della Repubblica italiana”.

De motivering voor deze erkenning is het werk van Sant’Egidio, dat onder impuls van Hilde Kieboom vanaf 1985 voet aan de grond kreeg in België. “Ze is in staat geweest om de diaconie en de spiritualiteit waaraan onze samenleving zo’n behoefte heeft, vorm te geven, zowel in een persoonlijke als communautaire dimensie. Haar werk heeft ertoe bijgedragen dat Italië en België nader tot elkaar zijn gekomen in de gemeenschappelijke bekommernis om wie lijdt.”

De plechtigheid werd bijgewoond door de Koninklijke Hoogheden prins Laurent en prinses Claire, en een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders.

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]