Eurafrica revisited: towards a new agenda between Europe and Africa

Op 13 mei organiseerde de Gemeenschap van Sant’Egidio, in samenwerking met ECDPM in Brussel een debat over de stand van zaken tussen Europa en Afrika. De “Eurafrica revisted” – conferentie bracht deskundige stemmen samen, die elk hun mening gaven over wat er nodig was om naar een tastbaar “partnerschap tussen gelijken” te evolueren zoals gewenst en verklaard door de  voorzitter van de Europese Commissie Juncker in zijn laatste State of the Union.

De conferentie werd bijgewoond door Suhayfa Soobedar (Zuid-Afrikaanse ambassade), Michael Kwizera (directeur Strategie, Barefoot Law), Patrick Develtere (adviseur van de Europese Commissie), Jonathan Holslag (Vrije Universiteit Brussel) en Mario Giro (voormalig onderminister van Buitenlandse Zaken in Italië) die met groot enthousiasme verklaarde dat “Afrika niet op Europa heeft gewacht”, met de nadruk op, onder andere, de grote kracht en drive van jonge Afrikanen.

Het publiek bestond voornamelijk uit ambassadepersoneel uit beide continenten, Europese instellingen, het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, denktanks, consultants en studenten.

Een verslag van de conferentie vindt u hier (in het Engels).

Herbekijk hier de LIVE stream

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]