Eurafrica revisited: towards a new agenda between Europe and Africa

Op 13 mei organiseerde de Gemeenschap van Sant’Egidio, in samenwerking met ECDPM in Brussel een debat over de stand van zaken tussen Europa en Afrika. De “Eurafrica revisted” – conferentie bracht deskundige stemmen samen, die elk hun mening gaven over wat er nodig was om naar een tastbaar “partnerschap tussen gelijken” te evolueren zoals gewenst en verklaard door de  voorzitter van de Europese Commissie Juncker in zijn laatste State of the Union.

De conferentie werd bijgewoond door Suhayfa Soobedar (Zuid-Afrikaanse ambassade), Michael Kwizera (directeur Strategie, Barefoot Law), Patrick Develtere (adviseur van de Europese Commissie), Jonathan Holslag (Vrije Universiteit Brussel) en Mario Giro (voormalig onderminister van Buitenlandse Zaken in Italië) die met groot enthousiasme verklaarde dat “Afrika niet op Europa heeft gewacht”, met de nadruk op, onder andere, de grote kracht en drive van jonge Afrikanen.

Het publiek bestond voornamelijk uit ambassadepersoneel uit beide continenten, Europese instellingen, het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, denktanks, consultants en studenten.

Een verslag van de conferentie vindt u hier (in het Engels).

Herbekijk hier de LIVE stream

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen