Feest van de Heilige Egidius

Op 1 september herdacht de kerk de Heilige Egidius (640-720). Het kerkje dat aan hem gewijd is in de Romeinse wijk Trastevere gaf zijn naam aan de Gemeenschap van Sant’Egidio. Op de 300ste verjaardag van zijn dood ging kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, een bijzondere dankviering voor op de Piazza Santa Maria in Trastevere in verbondenheid met gemeenschappen overal ter wereld.

In zijn groet zei President van Sant’Egidio Marco Impagliazzo: “Alles wat Sant’Egidio in de geschiedenis heeft vertegenwoordigd: de bescherming van de armen, de kleinen, de zieken, slachtoffers van scheepsrampen en natuurrampen, alles wat Sant’Egidio heeft voorgesteld, is wat onze gemeenschap vandaag beleeft en wil beleven in de toekomst”.

Beelden en teksten (in het Engels) vindt u hier.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.