Feest van de Heilige Egidius

Op 1 september herdacht de kerk de Heilige Egidius (640-720). Het kerkje dat aan hem gewijd is in de Romeinse wijk Trastevere gaf zijn naam aan de Gemeenschap van Sant’Egidio. Op de 300ste verjaardag van zijn dood ging kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, een bijzondere dankviering voor op de Piazza Santa Maria in Trastevere in verbondenheid met gemeenschappen overal ter wereld.

In zijn groet zei President van Sant’Egidio Marco Impagliazzo: “Alles wat Sant’Egidio in de geschiedenis heeft vertegenwoordigd: de bescherming van de armen, de kleinen, de zieken, slachtoffers van scheepsrampen en natuurrampen, alles wat Sant’Egidio heeft voorgesteld, is wat onze gemeenschap vandaag beleeft en wil beleven in de toekomst”.

Beelden en teksten (in het Engels) vindt u hier.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.