Feest van het Woord van God

Op zondag 22 januari viert de kerk de Zondag van het Woord van God, zoals dat is vastgesteld door paus Franciscus in zijn brief “Aperuit illis” (gepubliceerd op 30 september 2019, bij gelegenheid van de herdenking dat St. Hiëronimus 1600 jaar eerder gestorven was, de heilige geleerde en vertaler van de Heilige Schrift): “Door een specifieke zondag van het liturgische jaar aan het Woord van God te wijden, kan de Kerk opnieuw ervaren hoe de verrezen Heer de schat van zijn Woord voor ons opent om ons in staat te stellen de onuitputtelijke rijkdom ervan aan de wereld te verkondigen.”

 

De datum die gekozen is voor de viering, overweging en verspreiding van het Woord van God is de derde Zondag door het jaar. Dat is geen toevallige datum: hij is verbonden met de periode waarin de katholieke gelovigen uitgenodigd worden om de banden met de joden te versterken en te bidden voor eenheid onder de christenen.

 

Tijdens de wekelijkse liturgie om 17u in de Sint-Carolus-Borromeuskerk wordt de gelegenheid gegeven om uw bijbel te laten zegenen.

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]