Feestelijke opening Tutti

Op zaterdag 18 september 2021 vond de officiële opening van “Tutti” (Sint-Bartholomeusstraat 9A, Merksem) plaats. Na de succesvolle koffiebar ‘Amici, Coffee & Books’ in de Antwerpse Kammenstraat en het socio-ecologisch initiatief Laudato Si’ op Linkeroever is dit het nieuwste project van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Om 11u is was er een openingsmoment met prominente sprekers, om 12u30 werd het lint doorgeknipt. Na afloop werd een receptie aangeboden.

Tutti is een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum. Gelegen in het hart van Merksem aan de Sint-Bartholomeuskerk aan de Bredabaan wil het een een open deur zijn voor kwetsbare mensen allerhande die in de buurt wonen en voor al wie zich wil inzetten voor de versterking van het sociale weefsel in de buurt. Concreet  zal er een zinvolle dagbesteding worden aangeboden in het teken van de solidariteit. Er komen gratis oefenkansen Nederlands voor nieuwkomers en andere dagactiviteiten.

In het kader van de gemeenschapsvorming in de wijk, werd de voormalige “Zaal Bart” gerenoveerd. Ze kan gehuurd worden door groeperingen voor optredens, voorstellingen en feesten.

Tijdens de feestelijke opening op 18 septembernamen volgende sprekers het woord nemen:

  • Koen Geens, Voormalig Minister van Justitie
  • Emmanuel Ikeobi, Bisschoppelijk vicaris Antwerpen
  • Hilde Kieboom, voorzitter Sant’Egidio
  • Tom Meeuws, Schepen voor Sociale Zaken Stad Antwerpen

Zanger acteur Hans Van Cauwenberghe zorgde voor de muzikale omkardering.

De nieuwe naam “Tutti” verwijst naar “Fratelli Tutti”, de encycliek van paus Franciscus over universele broederlijkheid.

Het project is een initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio (www.santegidio.be), in samenwerking met Stad Antwerpen, de parochie en andere buurtorganisaties.

Sant’Egidio is al meer dan 25 jaar actief in Merksem met werkingen voor kinderen, jongeren, nieuwkomers, ouderen en mensen met een beperking.

Contact en info:

Marielle De Bolle, 0495 21 82 95

Annelies Tavernier, 03 455 32 89

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen