Feestelijke opening Tutti

Op zaterdag 18 september 2021 vond de officiële opening van “Tutti” (Sint-Bartholomeusstraat 9A, Merksem) plaats. Na de succesvolle koffiebar ‘Amici, Coffee & Books’ in de Antwerpse Kammenstraat en het socio-ecologisch initiatief Laudato Si’ op Linkeroever is dit het nieuwste project van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Om 11u is was er een openingsmoment met prominente sprekers, om 12u30 werd het lint doorgeknipt. Na afloop werd een receptie aangeboden.

Tutti is een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum. Gelegen in het hart van Merksem aan de Sint-Bartholomeuskerk aan de Bredabaan wil het een een open deur zijn voor kwetsbare mensen allerhande die in de buurt wonen en voor al wie zich wil inzetten voor de versterking van het sociale weefsel in de buurt. Concreet  zal er een zinvolle dagbesteding worden aangeboden in het teken van de solidariteit. Er komen gratis oefenkansen Nederlands voor nieuwkomers en andere dagactiviteiten.

In het kader van de gemeenschapsvorming in de wijk, werd de voormalige “Zaal Bart” gerenoveerd. Ze kan gehuurd worden door groeperingen voor optredens, voorstellingen en feesten.

Tijdens de feestelijke opening op 18 septembernamen volgende sprekers het woord nemen:

  • Koen Geens, Voormalig Minister van Justitie
  • Emmanuel Ikeobi, Bisschoppelijk vicaris Antwerpen
  • Hilde Kieboom, voorzitter Sant’Egidio
  • Tom Meeuws, Schepen voor Sociale Zaken Stad Antwerpen

Zanger acteur Hans Van Cauwenberghe zorgde voor de muzikale omkardering.

De nieuwe naam “Tutti” verwijst naar “Fratelli Tutti”, de encycliek van paus Franciscus over universele broederlijkheid.

Het project is een initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio (www.santegidio.be), in samenwerking met Stad Antwerpen, de parochie en andere buurtorganisaties.

Sant’Egidio is al meer dan 25 jaar actief in Merksem met werkingen voor kinderen, jongeren, nieuwkomers, ouderen en mensen met een beperking.

Contact en info:

Marielle De Bolle, 0495 21 82 95

Annelies Tavernier, 03 455 32 89

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]