Gebed ter nagedachtenis aan Sami Majd, kind van de School van Vrede

Maandag is de kleine Sami, Marokkaanse jongen van 12 jaar van de school van vrede van Borgerhout, overleden na een moedige strijd van 2 jaar tegen zijn ziekte. Hij is begraven volgens islamitische traditie, en vrijdag heeft Sant’Egidio een druk bezocht dankgebed in zijn herinnering gehouden in de Borgerhoutse kerk van Sint-Willibrordus.

De jongeren van vrede hebben de jongen en zijn gezin ondersteund en begeleid tijdens deze 2 moeilijke jaren van ziekte, nog verzwaard door de context van de pandemie. De familie sprak tijdens het gebed woorden van dank uit voor de nabijheid en de zovele tekenen van vriendschap en steun in deze zware beproeving.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.