Gebed ter nagedachtenis aan Sami Majd, kind van de School van Vrede

Maandag is de kleine Sami, Marokkaanse jongen van 12 jaar van de school van vrede van Borgerhout, overleden na een moedige strijd van 2 jaar tegen zijn ziekte. Hij is begraven volgens islamitische traditie, en vrijdag heeft Sant’Egidio een druk bezocht dankgebed in zijn herinnering gehouden in de Borgerhoutse kerk van Sint-Willibrordus.

De jongeren van vrede hebben de jongen en zijn gezin ondersteund en begeleid tijdens deze 2 moeilijke jaren van ziekte, nog verzwaard door de context van de pandemie. De familie sprak tijdens het gebed woorden van dank uit voor de nabijheid en de zovele tekenen van vriendschap en steun in deze zware beproeving.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen