Gebed voor Libanon – woensdag 12 augustus

Op woensdag 12 augustus om 20u staat het gebed van Sant’Egidio in de Antwerpse Sint-Carolusborromeuskerk (Conscienceplein) in het teken van Libanon. De gigantische ontploffing in de haven van Beirut vorige week kostte meer dan 150 mensen het leven, maakte vele duizenden gewonden en zorgde voor schade in grote delen van de stad. We bidden voor alle slachtoffers van deze stad en dit land, die ons dierbaar zijn, waar Sant’Egidio actief is en waar we vele vrienden en kennissen hebben. We bidden ook voor vrede voor Libanon, want de interne situatie is labiel en de regio kent vele brandhaarden.
Er zullen voorbeden zijn in het Nederlands, Frans en Arabisch. Al wie van ver of dichtbij solidair is met Libanon, is hartelijk uitgenodigd.
U kunt het gebed ook volgen via Facebook, de website of via Radio Maria.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]