Oecumenische gebedswake voor de martelaren 2024

gebedswake-voor-de-martelaren-2024

Op vrijdag, 22 maart 2024, aan de vooravond van de Goede Week, herdacht Sant’Egidio de geloofsgetuigen die afgelopen tijd hun leven gaven voor het evangelie. De oecumenische herdenkingsdienst in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Antwerpen, werd voorgegaan door de anglicaanse bisschop, Rt Revd Robert Innes.

Tijdens dit oecumenische gebed worden de namen genoemd van de christenen in de wereld die recent hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Het is een gebed uit solidariteit met alle mensen die leven in de verdrukking en vervolgd worden omwille van hun geloof. Er wordt gebeden voor de christenen in het Syrië, Irak, Pakistan, Nigeria, Haïti en overal in de wereld waar zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

Vorige jaar werd in Rome een Memoriaal voor de hedendaagse martelaren ingehuldigd, dat is ingericht met de hulp van de nieuwste museale technieken. Het bevindt zich in de crypte onder de Sint-Bartolomeuskerk op het eilandje in de Tiber, waar Sant’Egidio al sinds het Jaar 2000 hedendaagse geloofsgetuigen gedenkt.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen