Goede Week 2020

Voor christenen overal ter wereld begint met palmzondag de Goede Week. De Goede Week telt de laatste dagen van de vastentijd en het Triduum, het hoogtepunt van het liturgisch jaar. Met Pasen vieren we de verrijzenis van Jezus uit de dood.

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus maken het onmogelijk om deze hoogtijd te beleven op de vertrouwde manier. Sant’Egidio nodigt haar sympathisanten uit om dit samen te beleven, via het internet en de sociale media. We verbinden ons daarvoor met het kerkje van Sant’Egidio in Rome, het kloppende hart van onze wereldwijde gemeenschap. Er is vertaling in het Nederlands.

Hieronder een overzicht van gebeden en liturgische vieringen die online beschikbaar zullen zijn via onze website of facebookpagina.

  • vrijdag 3 april om 19u: gebed voor de zieken
  • Palmzondag 5 april om 10u: Palmliturgie
  • dinsdag 7 april om 19u: gebed voor de martelaren en geloofsgetuigen van onze tijd
  • Witte donderdag 9 april om 19u: liturgie van het laatste avondmaal
  • Goede Vrijdag 10 april om 17u: Kruisweg gevolgd door kruisverering
  • Paaszondag 12 april om 12u: Paasliturgie

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]