Goede Week 2020

Voor christenen overal ter wereld begint met palmzondag de Goede Week. De Goede Week telt de laatste dagen van de vastentijd en het Triduum, het hoogtepunt van het liturgisch jaar. Met Pasen vieren we de verrijzenis van Jezus uit de dood.

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus maken het onmogelijk om deze hoogtijd te beleven op de vertrouwde manier. Sant’Egidio nodigt haar sympathisanten uit om dit samen te beleven, via het internet en de sociale media. We verbinden ons daarvoor met het kerkje van Sant’Egidio in Rome, het kloppende hart van onze wereldwijde gemeenschap. Er is vertaling in het Nederlands.

Hieronder een overzicht van gebeden en liturgische vieringen die online beschikbaar zullen zijn via onze website of facebookpagina.

  • vrijdag 3 april om 19u: gebed voor de zieken
  • Palmzondag 5 april om 10u: Palmliturgie
  • dinsdag 7 april om 19u: gebed voor de martelaren en geloofsgetuigen van onze tijd
  • Witte donderdag 9 april om 19u: liturgie van het laatste avondmaal
  • Goede Vrijdag 10 april om 17u: Kruisweg gevolgd door kruisverering
  • Paaszondag 12 april om 12u: Paasliturgie

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]