Herdenking Holocaust

27 januari is de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Ter gelegenheid hiervan vindt om15u een piano-optreden plaats van maestro Giusy Caruso, Shin, geïnspireerd door de composities van Carla Rebora. Het betreft een initiatief van het Dante-instituut van Antwerpen in samenwerking met Sant’Egidio en de Sint-Carolus Borromeuskerk en met de steun van het Istituto italiano di Cultura in Brussel.

Het concert wordt live gestreamd, klik hier om het te bekijken. Het optreden wordt voorafgegaan door een korte inleiding van Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio en Emiliano Biagio Manzillo, voorzitter van  het Comitato Dante Alighieri van Antwerpen.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen