Herdenkingswandeling “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” – 18 september 2022

Op zondag 18 september 2022, organiseerde Sant’Egidio een herdenkingswandeling voor de slachtoffers van het Antwerpse luik van de Holocaust.

Tijdens de plechtigheid aan het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei namen volgende sprekers het woord: Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen; Tatiana Bucci, overlevende van Auschwitz; Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent; Luca Van Cleempoel, Jongeren voor Vrede.

Na het zingen van het Gebed voor de Doden en een minuut stilte, legden ouderen en jongeren bloemen neer voor het monument.

Teksten:

Tekst Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen

Tekst Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent

Tekst Luca Van Cleempoel, Jongere voor Vrede

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.