Herdenkingswandeling “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” – 18 september 2022

Op zondag 18 september 2022, organiseerde Sant’Egidio een herdenkingswandeling voor de slachtoffers van het Antwerpse luik van de Holocaust.

Tijdens de plechtigheid aan het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei namen volgende sprekers het woord: Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen; Tatiana Bucci, overlevende van Auschwitz; Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent; Luca Van Cleempoel, Jongeren voor Vrede.

Na het zingen van het Gebed voor de Doden en een minuut stilte, legden ouderen en jongeren bloemen neer voor het monument.

Teksten:

Tekst Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen

Tekst Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent

Tekst Luca Van Cleempoel, Jongere voor Vrede

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]