Herdenkingswandeling “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” – 18 september 2022

Op zondag 18 september 2022, organiseerde Sant’Egidio een herdenkingswandeling voor de slachtoffers van het Antwerpse luik van de Holocaust.

Tijdens de plechtigheid aan het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei namen volgende sprekers het woord: Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen; Tatiana Bucci, overlevende van Auschwitz; Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent; Luca Van Cleempoel, Jongeren voor Vrede.

Na het zingen van het Gebed voor de Doden en een minuut stilte, legden ouderen en jongeren bloemen neer voor het monument.

Teksten:

Tekst Erica Caluwaerts, Schepen van de Stad Antwerpen

Tekst Bruno De Wever, historicus Universiteit Gent

Tekst Luca Van Cleempoel, Jongere voor Vrede

Galerie

Agenda

26 augustus 2024

Van 27 tot 29 augustus organiseert Youth for Peace “Global Friendship” in Berlijn. Ben je tussen 15 en 25 jaar? Neem dan deel aan deze internationale ontmoeting in Berlijn voor een onvergetelijke ervaring! Ontmoet jongeren uit meer dan 20 Europese landen en deel je ideeën over vrede, duurzaam leven en solidariteit. Vanuit België reizen de […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]