“Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” – 3 september

Op zondag 3 september 2023 vond de jaarlijkse wandeling in Antwerpen plaats, waarmee Sant’Egidio de slachtoffers van de Holocaust niet wil vergeten. Onder het motto “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” stapten de deelnemers op in een serene wandeling, terwijl ze bordjes met de namen van de concentratiekampen met zich meedroegen, als een sinistere waarschuwing.

De herinnering aan de Holocaust blijft voor Sant’Egidio fundamenteel voor de opbouw van een democratisch Europa, dat de rechten van zijn minderheden respecteert. De droom van een verenigd en vreedzaam Europa is ontstaan uit de asse van Auschwitz.

De wandeling vertrok om 18u op het Conscienceplein in Antwerpen. Vandaar ging het naar het Monument op de Belgiëlei voor een korte plechtigheid.

Volgende sprekers namen er het woord, waarvan u de beschikbare teksten hieronder kan terugvinden
Toespraak Alexia Bertrand, Staatssecretaris voor Begroting in de Federale Regering
– Laurent Trau, voor de Joodse Gemeenschap in Antwerpen
Toespraak Dany Neudt, historicus 
Toespraak Jan De Volder, Sant’Egidio/KU Leuven

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.