“Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” – 3 september

Op zondag 3 september 2023 vond de jaarlijkse wandeling in Antwerpen plaats, waarmee Sant’Egidio de slachtoffers van de Holocaust niet wil vergeten. Onder het motto “Wie vergeet, is gedoemd te herhalen” stapten de deelnemers op in een serene wandeling, terwijl ze bordjes met de namen van de concentratiekampen met zich meedroegen, als een sinistere waarschuwing.

De herinnering aan de Holocaust blijft voor Sant’Egidio fundamenteel voor de opbouw van een democratisch Europa, dat de rechten van zijn minderheden respecteert. De droom van een verenigd en vreedzaam Europa is ontstaan uit de asse van Auschwitz.

De wandeling vertrok om 18u op het Conscienceplein in Antwerpen. Vandaar ging het naar het Monument op de Belgiëlei voor een korte plechtigheid.

Volgende sprekers namen er het woord, waarvan u de beschikbare teksten hieronder kan terugvinden
Toespraak Alexia Bertrand, Staatssecretaris voor Begroting in de Federale Regering
– Laurent Trau, voor de Joodse Gemeenschap in Antwerpen
Toespraak Dany Neudt, historicus 
Toespraak Jan De Volder, Sant’Egidio/KU Leuven

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]