Humanitaire missie naar Oekraïne

16 december 2022

Sinds het uitbreken van de oorlog op 24 februari, spant Sant’Egidio overal in Europa en ook in ons land zich in om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Vorige week trok een delegatie van Sant’Egidio uit ons land naar Oekraïne om het werk van onze lokale gemeenschappen van Sant’Egidio te ondersteunen.

In Lviv bevinden zich hulpcentra waar onze mensen prachtig werk verrichten in uiterst moeilijke omstandigheden. Geregeld valt de elektriciteit uit, en dus ook verwarming en internet. Er blijft gebrek aan van alles, onder meer aan voeding en medicijnen. Vorige week kwam een vrachtwagen met hulpgoederen uit ons land aan in Oekraïne. Sant’Egidio heeft al meer dan zestig vrachtwagens gestuurd dit jaar, voornamelijk uit Italië en Duitsland.

In de omgeving van Lviv beschikken we over verschillende magazijnen waar de goederen gestockeerd en gesorteerd worden. Vandaaruit gaat het met lokale vervoermiddelen naar noodlijdende mensen in heel Oekraïne. Onze mensen staan zelf in voor de verdeling van de hulpgoederen. We ontwikkelden tal van samenwerkingen met ziekenhuizen, lokale besturen en ministeries.

Met ondersteuning van vele giftgevers en

Galerij