27 mei 2024 – 34 Syrische vluchtelingen aangekomen

In het kader van de “Humanitaire Corridor” zijn vandaag 34 Syrische vluchtelingen aangekomen op de Nationale Luchthaven van Brussel. Het gaat om acht families, zowel christenen als moslims. Ze verbleven vaak al jarenlang in Libanon in precaire omstandigheden. Nu krijgen ze de kans een nieuw leven op te bouwen in België.

De families worden gehuisvest in verschillende gemeenten over heel het land: Aarlen, Brussel, Jette, Kortrijk, Kraainem, Luik, Maasmechelen en Mechelen. Lokale steuncomités staan in voor onthaal, huisvesting, begeleiding bij asielaanvraag en integratietraject.

Met deze aankomst staat de teller voor de Humanitaire Corridor in ons land op 310 overgebrachte vluchtelingen. De “Humanitaire Corridor” is een initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio om kwetsbare vluchtelingen veilig en legaal over te brengen naar Europa, in akkoord met de federale en Europese overheden. In totaal konden al meer dan achtduizend kwetsbare vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Eritrea en andere landen op die manier een nieuw leven uitbouwen in Europa, voornamelijk in Italië en Frankrijk.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]