HUMcore – conferentie 09 april 2024

HUMcore - Slotconferentie - 9 april 2024

HUMcore – slotconferentie onderzoeksproject “Humanitaire Corridors”

Op dinsdag, 9 april 2024 om 10u worden in Brussel de resultaten voorgesteld van het HUMcore project. De presentatie vindt plaats in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel).

HUMcore is een onderzoeksproject van een internationaal consortium dat de mogelijkheden van de “Humanitaire Corridors” in verschillende Europese landen onderzoekt. Het onderzoeksproject startte in december 2021 en eindigt in mei 2024. Het werd gecofinancierd door de Europese Unie.

“Humanitaire Corridors” is een project van Sant’Egidio en partners, waardoor de jongste jaren al meer dan achtduizend kwetsbare vluchtelingen veilig en legaal naar landen van de Europese Unie (Italië, Frankrijk en België) konden komen en daar bij hun integratie werden begeleid door onthaalcomités van vrijwilligers.

Geïnteresseerden om het event live of in streaming te volgen kunnen zich hier aanmelden. 

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.