Christelijk-islamitische dialoogmoment en iftar – 14 maart 2024

Op donderdag 14 maart 2024 organiseerde Sant’Egidio een dialoogavond tussen christenen en moslims.

Naar aanleiding van de veertigdagentijd en de ramadan, die dit jaar deels samenvallen, werd gezamenlijk nagedacht over zin en praktijk van het vasten in onze cultuur. Hoofdspreker aan islamitische kant was mevrouw Esma Uçan, voorzitter van de moslimraad van België, en aan christelijke kant pater Thomas Hendricus, verantwoordelijke voor de dialoog met de moslims van het bisdom Antwerpen.

Bij deze gelegenheid bood Sant’Egidio haar moslimvrienden ook een iftarmaaltijd aan, die een mooie gelegenheid werd om in een gespleten wereld broederlijk samen te zijn.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.