Sant’Egidio viert de wijding van twee nieuwe priesters

Tijdens de eucharistieviering van de 6de zondag van Pasen heeft Monseigneur Vincenzo Paglia in de basiliek van Santa Maria in Trastevere twee nieuwe priesters gewijd: Zeger Polhuijs van de gemeenschap van Amsterdam en Nicolas Bassy van de gemeenschap van Parijs. De viering werd ook bijgewoond door don Giuseppe Mazzafaro, die net tot bisschop van Cerreto Sannita gekozen is.
Mgr. Paglia zei in zijn homilie: “In deze paastijd, die zo sterk getekend is door de pandemie, wil de Heer dat wij even sterk groeien in de kracht van de troost. En de Heer wil, terwijl de lange pijn van de pandemie voortduurt, het kwade door het goede overwinnen, door enkele kinderen van de Gemeenschap tot zijn dienaren te kiezen. Wij voelen de verantwoordelijkheid en de vreugde van dit moment. Wij zijn met velen rond het altaar, sommigen hier ter plaatse en vele andere broers en zussen verbonden met ons, van verschillende plaatsen. De Heer wil – zoals wij in het evangelie hebben gehoord – dat onze vreugde volkomen is. Maar bovenal wil Hij dat de vreugde groeit van hen die troost nodig hebben: de vreugde van Pasen, de vreugde van hen die zich bemind voelen door God met die unieke liefde die de Vader en de Zoon verenigt. Een volkomen vreugde, natuurlijk, maar een die ook gevoed wordt door ongerustheid over het geweld van het kwaad dat vooral de zwakken blijft treffen. Deze vreugde is als een wonde ten tijde van het Pasen van deze pandemie. Daarom wil de Heer met deze wijdingsliturgie de handen van zijn dienaren vermeerderen, opdat zijn barmhartigheid zich uitbreidt en de vreugde groeit bij ons en bij zovele anderen. Dit is de betekenis van deze viering rond het altaar”.

 

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen