Interfaith Harmony Breakfast

Deze morgen kwamen in het centrum van Brussel verantwoordelijken van de verschillende kerken en religies in ons land samen voor een interreligieus ontbijt. Na een inleiding van organisator prof. Jan De Volder ging het gesprek over de gezamenlijke inzet van de religies voor de vrede in Europa en de wereld – in de context van de oorlog Oekraïne en elders – en voor de opvang van vluchtelingen.

De erkende erediensten van België werken samen in het kader van het project “Humanitaire Corridors”, waardoor 250 kwetsbare vluchtelingen legaal en veilig naar ons land kunnen komen. Onlangs kwamen in dat kader nog 21 Syrische vluchtelingen uit Libanon in België aan. Plaatselijke ontvangstcomités, vaak verbonden aan bisdommen, protestantse kerken en andere religies, helpen bij de opvang en de integratie van deze mensen.

Sinds 2011 is de eerste week van februari door de Verenigde Naties uitgeroepen tot “Interfaith Harmony Week”. In het kader van deze week worden overal ter wereld interreligieuze ontmoetingen gestimuleerd. In ons land organiseert Sant’Egidio traditioneel een informeel ontbijtgesprek.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen