Interfaith Harmony Breakfast

Deze morgen kwamen in het centrum van Brussel verantwoordelijken van de verschillende kerken en religies in ons land samen voor een interreligieus ontbijt. Na een inleiding van organisator prof. Jan De Volder ging het gesprek over de gezamenlijke inzet van de religies voor de vrede in Europa en de wereld – in de context van de oorlog Oekraïne en elders – en voor de opvang van vluchtelingen.

De erkende erediensten van België werken samen in het kader van het project “Humanitaire Corridors”, waardoor 250 kwetsbare vluchtelingen legaal en veilig naar ons land kunnen komen. Onlangs kwamen in dat kader nog 21 Syrische vluchtelingen uit Libanon in België aan. Plaatselijke ontvangstcomités, vaak verbonden aan bisdommen, protestantse kerken en andere religies, helpen bij de opvang en de integratie van deze mensen.

Sinds 2011 is de eerste week van februari door de Verenigde Naties uitgeroepen tot “Interfaith Harmony Week”. In het kader van deze week worden overal ter wereld interreligieuze ontmoetingen gestimuleerd. In ons land organiseert Sant’Egidio traditioneel een informeel ontbijtgesprek.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]