Interfaith Harmony Breakfast in Antwerpen en Brussel

In deze eerste week van februari heeft telkens een twintigtal leiders en vertegenwoordigers van de christelijke kerken, de islam, het jodendom en het boeddhisme een ‘Interfaith Harmony breakfast’ gehouden. Dit gebeurde zowel in Brussel, op maandag 3 februari, als in Antwerpen, op vrijdag 6 februari.

Op de ontbijtontmoeting in Antwerpen op 6 februari schoof Bart Somers, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen mee aan tafel.

Het thema van beide ontmoetingen was: “Menselijke broederlijkheid voor wereldvrede en samenleven”, naar aanleiding van het historisch document dat Paus Franciscus en de grootimam van Al-Azhar, Ahmed El-Tayeb, ondertekenden op 4 februari vorig jaar. Lees hier het document. Onlangs lanceerden beiden ook een voorstel om 4 februari uit te roepen tot de dag van “Human Fraternity”.

Dit ‘interlevensbeschouwelijk ontbijt’ begin februari is een jaarlijks initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio. De eerste week van februari is immers op initiatief van koning Abdullah II van Jordanië door de Verenigde Naties tot ‘Interfaith Harmony Week’ uitgeroepen. Over heel de wereld worden initiatieven gehouden die het samenleven tussen mensen van verschillende religies en levensbeschouwingen te stimuleren. Deze week worden ook elders nog andere interreligieuze initiatieven genomen.

Antwerpen

Brussel

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]