Interfaith Harmony Breakfast

Op maandag 4 en dinsdag 5 februari organiseerde de Gemeenschap van Sant’Egidio een ‘Interfaith Harmony Breakfast’ met vertegenwoordigers van de christelijke kerken en monotheïstische godsdiensten die in België aanwezig zijn. Minister van Justitie Koen Geens nam deel aan de ontbijtontmoeting in Antwerpen en Minister Binnenlandse zaken Pieter De Crem in Brussel.

De ontmoeting paste in de ‘World Interfaith Harmony Week’, een initiatief van Koning Abdullah van Jordanië dat ondersteund wordt door de Verenigde Naties om de eerste week van februari te wijden aan het harmonieuze samenleven van de godsdiensten.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]