Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”

Flyer betreffende de komende internationale ontmoeting "Durf vrede aan" in Berlijn, georganiseerd door Sant'Egidio

Van 10 tot 12 september 2023 bereidt Berlijn zich voor op een van de belangrijkste internationale evenementen gewijd aan vrede: de Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

In een wereld die gekenmerkt wordt door de trieste heropleving van oorlog in Europa en dramatische conflicten in vele delen van de wereld, evenals toenemende ongelijkheid, armoede en de ecologische crisis, wordt het dringend en noodzakelijk om een andere toekomst voor te stellen en op te bouwen. We moeten de moed hebben om vreedzame coëxistentie, dialoog en solidariteit op alle niveaus te bevorderen en op te bouwen. Daarom zullen vrouwen en mannen van verschillende religies en culturen drie dagen lang samenkomen om te discussiëren en samen te werken aan een toekomst van vrede en solidariteit in de geest van Assisi.

De Internationale Ontmoeting “Durf vrede aan” zal vol zijn met momenten van bezinning, debatten, conferenties en ontmoetingen tussen deelnemers van over de hele wereld.

Voor meer informatie en om u in te schrijven kan u terecht op onze internationale website of bekijk alvast even het programma (PDF-bestand)

 

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]