Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”

Flyer betreffende de komende internationale ontmoeting "Durf vrede aan" in Berlijn, georganiseerd door Sant'Egidio

Van 10 tot 12 september 2023 bereidt Berlijn zich voor op een van de belangrijkste internationale evenementen gewijd aan vrede: de Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

In een wereld die gekenmerkt wordt door de trieste heropleving van oorlog in Europa en dramatische conflicten in vele delen van de wereld, evenals toenemende ongelijkheid, armoede en de ecologische crisis, wordt het dringend en noodzakelijk om een andere toekomst voor te stellen en op te bouwen. We moeten de moed hebben om vreedzame coëxistentie, dialoog en solidariteit op alle niveaus te bevorderen en op te bouwen. Daarom zullen vrouwen en mannen van verschillende religies en culturen drie dagen lang samenkomen om te discussiëren en samen te werken aan een toekomst van vrede en solidariteit in de geest van Assisi.

De Internationale Ontmoeting “Durf vrede aan” zal vol zijn met momenten van bezinning, debatten, conferenties en ontmoetingen tussen deelnemers van over de hele wereld.

Voor meer informatie en om u in te schrijven kan u terecht op onze internationale website of bekijk alvast even het programma (PDF-bestand)

 

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]