Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”

Flyer betreffende de komende internationale ontmoeting "Durf vrede aan" in Berlijn, georganiseerd door Sant'Egidio

Van 10 tot 12 september 2023 bereidt Berlijn zich voor op een van de belangrijkste internationale evenementen gewijd aan vrede: de Internationale ontmoeting “Durf vrede aan”, georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

In een wereld die gekenmerkt wordt door de trieste heropleving van oorlog in Europa en dramatische conflicten in vele delen van de wereld, evenals toenemende ongelijkheid, armoede en de ecologische crisis, wordt het dringend en noodzakelijk om een andere toekomst voor te stellen en op te bouwen. We moeten de moed hebben om vreedzame coëxistentie, dialoog en solidariteit op alle niveaus te bevorderen en op te bouwen. Daarom zullen vrouwen en mannen van verschillende religies en culturen drie dagen lang samenkomen om te discussiëren en samen te werken aan een toekomst van vrede en solidariteit in de geest van Assisi.

De Internationale Ontmoeting “Durf vrede aan” zal vol zijn met momenten van bezinning, debatten, conferenties en ontmoetingen tussen deelnemers van over de hele wereld.

Voor meer informatie en om u in te schrijven kan u terecht op onze internationale website of bekijk alvast even het programma (PDF-bestand)

 

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]