Interreligieuze samenkomst voor de vrede in Madrid

Dinsdagavond, 17 september, eindigde een rijke editie van de interreligieuze ontmoeting “Vrede zonder Grenzen. Religies en Culturen in Dialoog” in Madrid met de plechtige ondertekening van het Appel voor de vrede. Voordien werd er geluisterd naar boodschappen van de aartsbisschop van Madrid Carlos Osoro Sierra, pater José Alejandro Solalinde uit Mexico en President van Sant’Egidio Marco Impagliazzo. Naar de traditie van de ‘Geest van Assisi’ hadden de religieuze leiders eerder, ieder volgens de eigen ritus, een gebed gehouden voor de vrede.

Het was een indrukwekkend slot van een driedaagse topbijeenkomst met vertegenwoordigers van de wereldreligies en personaliteiten uit de politieke, culturele, academische en sociaal-economische wereld, die geopend werd met een boodschap van Paus Franciscus. Herlees die hier.

Studenten van de KU Leuven woonden het event bij en schreven er een blog over. U vindt die hier.

Teksten van de panels en beelden vindt u hier.

Lees hier de artikels verschenen in Kerknet:

“Duurzame ontwikkeling is de nieuwe vrede” (16/09/2019)
“Centraal-Afrikaanse president wil doodstraf afschaffen” (16/09/2019)
“Geest van Assisi leidt volgend jaar naar Rome” (17/09/2019)
“Duurzame ontwikkeling is de nieuwe vrede” (18/09/2019)

Volgend jaar vindt het ‘Gebed voor de Vrede’ in de Geest van Assisi plaats in Rome.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen