Jongeren trekken naar Calais

Het regende pijpenstelen wanneer een delegatie van Sant’Egidio op zondag 31 oktober naar Calais trok om er winterschoenen, slaapzakken, slaapmatten en tenten te brengen. Duizenden vluchtelingen van Eritrea, Afghanistan, Syrië, Irak, Somalië en zoveel andere landen overnachten er nog steeds in mensonwaardige omstandigheden. Opgejaagd door de politie, die niet wil dat ze er verblijven en die hulporganisaties niet graag ziet komen, worden de vluchtelingen het leven zuur gemaakt. Tenten worden afgenomen en kleine kampen worden gesloten. Deze mensen worden gedwongen om onder zelf vervaardigde tentzeilen te slapen. Daar waar ze beschutting zouden kunnen vinden, worden grote stenen gelegd zodat kamperen onmogelijk wordt. Onze hulpgoederen werden dan ook van harte geapprecieerd, zo vertelde Tiana, Eritrese moeder van 3 kinderen, waaronder de kleine Sali, amper 2 jaar oud. “Het geeft ons warmte, het is soms echt niet houdbaar”. Ze hoopt nog steeds, met vele anderen, naar het Verenigd Koninkrijk te geraken om daar haar toekomst in vrede op te bouwen voor haar en haar kinderen.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen