Jongeren voor Vrede vieren verjaardag Kroonprinses Elisabeth

Vandaag vierde Kroonprinses Elisabeth haar achttiende verjaardag. Daarvoor werden tachtig van haar leeftijdsgenoten uit heel België uitgenodigd om mee te vieren op het Koninklijk Paleis in Brussel. Ook drie jongeren van Sant’Egidio waren aanwezig. Cristale, Harrison en Lotte zetten zich wekelijks in voor kansarme kinderen in de School van Vrede of bezoeken eenzame ouderen in rusthuizen. Door de vriendschap met mensen in nood ontdekten ze het belang van solidariteit als een bouwsteen voor vrede. Hun wens aan Prinses Elisabeth is dat ook zij de vrede mag dienen en dat ons land een plaats moge blijven waar het goed leven is voor velen.

Herbekijk hier de wens van Cristale voor de verjaardag van de Prinses:

Lees hier het interview van Harrison in de Gazet van Antwerpen

Pers

Reportage VTM Nieuws (25/10)

Cristale mag naar verjaardagsfeestje prinses Elisabeth: “Ik heb stress, maar ben vereerd” (Radio 2, 25/10)

“Iedereen vraagt of Elisabeth en ik vriendinnen zijn” (Gazet van Antwerpen, 25/10)

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen