Terugblik Jongerendag “Global Friendship”

Op zaterdag 11 september 2021 organiseerde Sant’Egidio een jongerendag in Brussel. Met deze dag willen de Jongeren voor Vrede, 20 jaar na de aanslagen van nine eleven, het belang van herdenken benadrukken in tijden van groeiend racisme, nationalisme en terrorisme.

Op het programma stond onder meer een vredesmanifestatie op het Schuman-rondpunt met toespraken van Frédéric Van Leeuw, federaal procureur, Philippe Vansteenkiste, Directeur van V-Europe, een organisatie voor slachtoffers van terreur en Fatima Ezzarhouni, moeder van een Antwerpse Syriëstrijder.

Lees hier de toespraak van federaal procureur Frédéric Van Leeuw. 

Na een picknick in het Jubelpark namen de jongeren online deelnemen aan een internationale ontmoeting met jongeren uit heel Europa en was er tijd zijn voor uitwisselingen onder de deelnemende jongeren.

Deze ontmoetingsdag is een opstap naar de Europese jongerenontmoeting die van 26 tot 28 augustus 2022 in Amsterdam zal plaatsvinden.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]