Terugblik Jongerendag “Global Friendship”

Op zaterdag 11 september 2021 organiseerde Sant’Egidio een jongerendag in Brussel. Met deze dag willen de Jongeren voor Vrede, 20 jaar na de aanslagen van nine eleven, het belang van herdenken benadrukken in tijden van groeiend racisme, nationalisme en terrorisme.

Op het programma stond onder meer een vredesmanifestatie op het Schuman-rondpunt met toespraken van Frédéric Van Leeuw, federaal procureur, Philippe Vansteenkiste, Directeur van V-Europe, een organisatie voor slachtoffers van terreur en Fatima Ezzarhouni, moeder van een Antwerpse Syriëstrijder.

Lees hier de toespraak van federaal procureur Frédéric Van Leeuw. 

Na een picknick in het Jubelpark namen de jongeren online deelnemen aan een internationale ontmoeting met jongeren uit heel Europa en was er tijd zijn voor uitwisselingen onder de deelnemende jongeren.

Deze ontmoetingsdag is een opstap naar de Europese jongerenontmoeting die van 26 tot 28 augustus 2022 in Amsterdam zal plaatsvinden.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]