Terugblik Jongerendag “Global Friendship”

Op zaterdag 11 september 2021 organiseerde Sant’Egidio een jongerendag in Brussel. Met deze dag willen de Jongeren voor Vrede, 20 jaar na de aanslagen van nine eleven, het belang van herdenken benadrukken in tijden van groeiend racisme, nationalisme en terrorisme.

Op het programma stond onder meer een vredesmanifestatie op het Schuman-rondpunt met toespraken van Frédéric Van Leeuw, federaal procureur, Philippe Vansteenkiste, Directeur van V-Europe, een organisatie voor slachtoffers van terreur en Fatima Ezzarhouni, moeder van een Antwerpse Syriëstrijder.

Lees hier de toespraak van federaal procureur Frédéric Van Leeuw. 

Na een picknick in het Jubelpark namen de jongeren online deelnemen aan een internationale ontmoeting met jongeren uit heel Europa en was er tijd zijn voor uitwisselingen onder de deelnemende jongeren.

Deze ontmoetingsdag is een opstap naar de Europese jongerenontmoeting die van 26 tot 28 augustus 2022 in Amsterdam zal plaatsvinden.

Galerie

Agenda

26 augustus 2024

Van 27 tot 29 augustus organiseert Youth for Peace “Global Friendship” in Berlijn. Ben je tussen 15 en 25 jaar? Neem dan deel aan deze internationale ontmoeting in Berlijn voor een onvergetelijke ervaring! Ontmoet jongeren uit meer dan 20 Europese landen en deel je ideeën over vrede, duurzaam leven en solidariteit. Vanuit België reizen de […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]