Jongerendag Sant’Egidio

Op donderdag 1 november 2018 organiseerden de Jongeren voor Vrede van Sant’Egidio een jongerendag met als thema “Global friendship to live together in Peace”. Met deze dag wilden de Jongeren voor Vrede jongeren samenbrengen die samen willen bouwen aan een mooiere, meer solidaire toekomst voor onze samenleving. Een honderdtal jongeren tussen 15 en 25 jaar namen deel.

Deze ontmoetingsdag – die ook in andere landen van Europa wordt georganiseerd – was een opstap naar de Europese jongerenontmoeting die in juli 2019 in Auschwitz/Krakau zal plaatsvinden.

De volgende jongerendag vindt plaats op zaterdag 23 februari 2019 van 10u tot 17u in Breendonk.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.