Conferentie Humanitaire Corridor 

Datum: 4 december 2019

Tijd: 10:00u

Graag nodigt de Gemeenschap van Sant’Egidio u uit op de conferentie “Private sponsored safe and legal passage” die plaatsvindt op woensdag 4 december van 10u tot 12u in het THON Hotel – Wetstraat 75, 1040 Brussel.

 

Dankzij de ‘Humanitaire Corridors’ konden al meer dan tweeduizend kwetsbare vluchtelingen (Syriërs uit Libanon en Turkije, Eritreeërs uit Ethiopië) een toegang krijgen via humanitaire visa tot Europa. Daar konden ze een nieuw leven opbouwen, en worden ze in hun integratie geholpen door de kerkgemeenschappen.

 

Ook 150 Syrische vluchtelingen konden met zo’n humanitaire corridor naar België komen in de loop van 2018. Dat was het gevolg van een akkoord tussen de Federale regering en Sant’Egidio, in partnerschap met alle erkende erediensten in België. Het gros van de vluchtelingen wordt opgevangen door katholieke parochies, met de hulp van Caritas, en door Sant’Egidio. Maar ook de protestantse, orthodoxe en anglicaanse kerken en de islamitische en joodse gemeenschappen van het land ondersteunen het project.

 

De conferentie zal ingaan op de de voordelen van dergelijke privé gesponsorde projecten en vooral op de repliceerbaarheid ervan in andere Europese landen.

 

Het programma van de conferentie vindt u hier.

 

 

De conferentie wordt gehouden in het Engels.