Gebedswake voor en met vluchtelingen en nieuwkomers in Antwerpen

Datum: 18 juni 2021 om 20:00u

Op dit moment zijn er wereldwijd zo’n tachtig miljoen mensen gedwongen op de vlucht (waarvan meer dan de helft in hun eigen land). De Verenigde Naties vragen ieder jaar aandacht voor hun verhaal op Wereldvluchtelingendag (20 juni).

Sant’Egidio houdt deze week gebedswakes voor de mensen op de vlucht: voor asielzoekers, erkende vluchtelingen, migranten, mensen zonder papieren, … allemaal mensen op zoek naar veiligheid, vrede en een beter leven.

We gedenken ook in het bijzonder al diegenen die gestorven zijn op de ‚Äúreizen van de hoop‚ÄĚ. De afgelopen jaren¬†stierven¬†naar schatting¬†43.390 mensen in de Middellandse Zee of op andere migratieroutes naar Europa. Een dramatisch¬†cijfer. Het afgelopen jaar, sinds juni 2020,¬†zijn er 4.071 mensen om het leven gekomen¬†in een poging ons continent te bereiken.

We mogen deze¬†voortdurende¬†tragedie nooit vergeten.¬†Duizenden mensen zitten nog steeds opgesloten in detentiecentra in Libi√ę of in de vluchtelingenkampen van Lesbos. Het is dringender dan ooit om humanitaire corridors te openen¬†en de¬†vluchtelingen¬†te spreiden over¬†verschillende¬†landen.

Ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag organiseert Sant’Egidio op vrijdag 18 juni om 20u een gebedswake voor en met vluchtelingen, nieuwkomers in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Dit gebed is ook te volgen via livestream op  onze website, youtube en facebookpagina.